Главно меню

Форма за влизане

Категории

Красота и Мода [6]
Мисля че е ясно за какво става дума тук :)
Деца [6]
Добри съвети за нашите малки ангелчета :)
За развлечение [2]
Интересни теми , за мъжете , жените, секса , работата ......

Търси

Календар

«  Февруари 2010  »
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Анкета

Rate my site
Total of answers: 7

Статистика


Всички на линия: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Начало » 2010 » Февруари » 9 » Косата – здрава и лъскава
15:48:16
Косата – здрава и лъскава


Всяка от нас иска да има изкусително красива коса и всяка една поне по веднъж е чувала все едни и същи съвети. Но въпреки това почти всяка е имала проблеми с косата. Затова е добре да си припомняме отново и отново. Особено тийнейджърките, които се подлагат постоянно на диети, нямат време да разресват дългите си коси, но пък се оплакват постоянно от тях. Ако не поддържаме косата си правилно, дори най-скъпите шампоани и балсами няма да ни помогнат.

Дали ще изберем къса или дълга прическа, права или къдрава коса, все повече зависи от нашите лични предпочитания. Но за всяка дължина и за всеки тип коса трябва да се полагат специални грижи. А както знаем красивата коса е добре гледаната и здравата коса.

Затова трябва ежедневно да полагаме съответните грижи. За дългата коса определено са необходими набор от четки и гребени. Препоръчително е да се използва четка и то качествена, която да не къса и оплита косата.

След като сме измили косата е добре да я завием в хавлиена кърпа и да я оставим да изсъхне сама. Кърпата не трябва да бъде прекалено стегната, за да не се разруши структурата на косъма.

От бабите сме свикнали косата да се разтрива с кърпата във всички посоки, но това е вредно и предизвиква цъфтеж на косъма.

Ако бързаме и нямаме време да чакаме да изсъхне от само себе си или времето е студено и има риск да настинем може да използваме сешоар, но в никакъв случай не трябва да го приближаваме на по-малко от 5 сантиметра до косата, за да не я изгорим.

Косата се хваща в корените и първо внимателно се разресват краищата. След като добре сме я разресали можем да наведем главата си и да изресваме косата от корените към върха, като по този начин масажираме и скалпа.

Ако не успяваме да разрешим косата, можем да улесним процеса, като веднага след измиването й нанасяме балсам или подхранваща маска, след което изплакваме. Разресването става много по-лесно. Ако и това не помогне, можем да сложим няколко капки балсам, но само в проблемните зони и в никакъв случай на кожата на главата, защото така косата по-бързо ще се омазни.

След като косата е добре изсушена и разресана, спокойно можем да пристъпим към оформяне на прическата.

И да не забравяме да се храним здравословно, защото истината е, че качествената и балансирана храна прави лъскавата и здрава коса.


Категория: Красота и Мода | Видяно: 659 | Добавена от: DarknessGirl | Рейтиг: 0.0/0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]